Vegan Mango-Kurkuma Cheesecake
Vegan Mango-Kurkuma Cheesecake
Ingrediƫnten voor 20cm springvorm:
Voor de Bodem:
- 200 g dadels (ontpit)
- 100 g amandelen
- 50 g havermout
- 1 el kokosolie
Voor de Cheesecake Vulling:
- 300 g cashewnoten (4 uur geweekt in water)
- 200 g mango (vers of diepgevroren, ontdooid)
- 100 ml kokosmelk (volvet)
- 3 el agavesiroop (of ahornsiroop)
- 2 el kokosolie, gesmolten
- 1 tl kurkumapoeder
- 1 el citroensap
- 1 tl vanille-extract
Voor de Garnering:
- Verse mangoschijfjes
- Eetbare bloemen (optioneel)
- Geraspte kokos
Bereidingswijze
- Bereid de Bodem
- Maal de dadels, amandelen, havermout en kokosolie in een keukenmachine tot een plakkerig mengsel.
- Druk het mengsel stevig uit op de bodem van de springvorm en zet in de vriezer om op te stijven.
- Maak de Vulling
- Giet de geweekte cashewnoten af en spoel ze af.
- Mix de cashewnoten, mango, kokosmelk, agavesiroop, kokosolie, kurkumapoeder, citroensap en vanille-extract in een blender tot een romige massa.
- Vul de Springvorm
- Giet de mangovulling over de opgesteven bodem en strijk de bovenkant glad.
- Laat de cheesecake minimaal 4 uur opstijven in de vriezer.
- Serveren
- Haal de cheesecake 10 minuten voor het serveren uit de vriezer. Garneer met verse mangoschijfjes, eetbare bloemen en geraspte kokos.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email