Vegetarische Burrito Bowl
Vegetarische Burrito Bowl
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- Voor de basis:
- 200 g gekookte basmati- of jasmijnrijst
- 1 tl komijnpoeder
- 1/2 tl chilipoeder
- 1 el limoensap
- Voor de toppings:
- 200 g zwarte bonen (uit blik), afgespoeld en uitgelekt
- 150 g maiskorrels (uit blik of vers geroosterd)
- 1 avocado, in plakjes
- 150 g cherrytomaten, in blokjes
- 100 g sla, fijngehakt
- 50 g geraspte cheddar (optioneel)
- 100 ml zure room of plantaardige yoghurt
- Verse koriander, fijngehakt
- 1 limoen, in partjes
- Voor de salsa:
- 2 tomaten, fijngehakt
- 1/2 rode ui, fijngehakt
- 1 rode chilipeper, fijngehakt (optioneel)
- 1 el verse koriander, fijngehakt
- 1 el limoensap
- Zout naar smaak
Bereidingswijze:
- Rijst bereiden:
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Meng de warme rijst met komijnpoeder, chilipoeder en limoensap.
- Salsa maken:
- Meng de tomaten, rode ui, chilipeper, koriander, limoensap en zout in een kom. Laat staan zodat de smaken kunnen mengen.
- Mais roosteren (optioneel):
- Verhit een droge koekenpan en rooster de maiskorrels tot ze licht goudbruin zijn.
- Burrito Bowl opbouwen:
- Verdeel de rijst over 4 kommen.
- Voeg toppings toe in secties: zwarte bonen, mais, avocado, tomaten, sla en geraspte cheddar (indien gewenst).
- Schep een lepel salsa bovenop en voeg een klodder zure room toe.
- Garneren:
- Garneer met verse koriander en serveer met limoenpartjes.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email