Vegetarische Chili met Bonen en Maïs
Vegetarische Chili met Bonen en Maïs
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 gele paprika, in blokjes
- 1 blik (400 g) zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
- 1 blik (400 g) kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld
- 1 blik (400 g) maïs, uitgelekt
- 1 blik (400 g) tomatenblokjes
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel chilipoeder (naar smaak)
- Zout en peper naar smaak
- Verse koriander voor garnering
Bereidingswijze:
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
- Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze glazig zijn.
- Voeg de rode en gele paprika toe en bak nog 5 minuten.
- Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes, komijnpoeder, paprikapoeder en chilipoeder toe. Roer goed door en laat 5 minuten sudderen.
- Voeg de zwarte bonen, kidneybonen en maïs toe. Roer alles goed door elkaar en laat de chili 15-20 minuten op laag vuur sudderen. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de chili warm, gegarneerd met verse koriander.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email