Vegetarische Chili met Zwarte Bonen en Zoete Aardappel
Vegetarische Chili met Zwarte Bonen en Zoete Aardappel
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 grote ui, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 gele paprika, in blokjes
- 1 grote zoete aardappel (ca. 400 g), in kleine blokjes
- 2 blikken zwarte bonen (400 g elk), uitgelekt en afgespoeld
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1/2 theelepel chilipoeder (of meer naar smaak)
- 500 ml groentebouillon
- Zout en peper, naar smaak
- 1 limoen, in partjes gesneden
Toppings:
- Verse koriander, gehakt
- Avocado, in plakjes
- Geraspte kaas (optioneel)
- Zure room of Griekse yoghurt (optioneel)
Bereiding:
- De basis maken:
- Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
- Fruit de ui 3-4 minuten tot deze glazig is. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
- Groenten toevoegen:
- Voeg de paprika en de blokjes zoete aardappel toe. Bak dit ongeveer 5 minuten, zodat de groenten licht zachter worden.
- Kruiden en tomaten:
- Voeg de komijnpoeder, gerookt paprikapoeder en chilipoeder toe. Bak de kruiden kort mee zodat ze hun aroma vrijgeven.
- Roer de tomatenpuree erdoor en bak dit 1 minuut.
- Bouillon en bonen:
- Voeg de tomatenblokjes en groentebouillon toe. Roer goed en breng aan de kook.
- Doe de zwarte bonen erbij en roer alles door elkaar.
- Chili laten sudderen:
- Zet het vuur laag en laat de chili 25-30 minuten pruttelen met het deksel schuin op de pan, tot de zoete aardappel gaar is en de saus wat ingedikt is.
- Op smaak brengen:
- Proef en breng de chili op smaak met zout, peper en een kneepje limoensap voor frisheid.
- Serveren:
- Schep de chili in kommen en garneer met plakjes avocado, verse koriander en eventueel een beetje geraspte kaas of zure room.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email