Vegetarische Curry met Zoete Aardappel en Kikkererwten
Vegetarische Curry met Zoete Aardappel en Kikkererwten
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 2 eetlepels olijfolie of kokosolie
- 1 grote ui (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
- 1 eetlepel verse gember (geraspt)
- 2 eetlepels currypasta (bijvoorbeeld gele of rode currypasta)
- 2 zoete aardappelen (geschild en in blokjes gesneden)
- 400 g kikkererwten (uit blik, afgespoeld en uitgelekt)
- 400 ml kokosmelk
- 200 ml groentebouillon
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 handje verse spinazie
- 1 limoen (voor sap en garnering)
- Zout en peper naar smaak
Voor erbij:
- Gekookte basmatirijst
- Naanbrood
- Verse koriander
Bereidingswijze
1. De basis van de curry maken:
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
- Fruit de ui 5 minuten tot hij zacht en glazig is. Voeg de knoflook en gember toe en bak 1-2 minuten mee.
- Voeg de currypasta, kurkuma en komijnpoeder toe. Roer goed door en bak kort zodat de kruiden hun aroma vrijgeven.
2. De groenten en kikkererwten toevoegen:
- Voeg de blokjes zoete aardappel toe en schep om zodat ze bedekt zijn met de kruiden.
- Giet de kokosmelk en groentebouillon erbij. Breng het geheel aan de kook en laat het 15-20 minuten zachtjes pruttelen, tot de zoete aardappel gaar is.
- Voeg de kikkererwten toe en laat nog 5 minuten meekoken.
3. De spinazie en afwerking:
- Voeg de verse spinazie toe en roer door de curry. Laat de spinazie kort slinken.
- Breng de curry op smaak met zout, peper en een scheutje limoensap.
4. Serveren:
- Serveer de curry in diepe borden of kommen.
- Garneer met verse koriander, partjes limoen en eventueel wat rode chili flakes.
- Serveer met gekookte basmatirijst en warm naanbrood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email