Vegetarische Groentecurry met Zoete Aardappel
Vegetarische Groentecurry met Zoete Aardappel
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 1 ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 stuk verse gember (ongeveer 2 cm), geraspt
- 1 eetlepel currypasta (rood of geel, naar smaak)
- 2 middelgrote zoete aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
- 1 rode paprika, in repen gesneden
- 1 courgette, in halve maantjes gesneden
- 400 ml kokosmelk
- 200 ml groentebouillon
- 1 blik kikkererwten (400 g), afgespoeld en uitgelekt
- 1 theelepel kurkuma
- 1/2 theelepel chilivlokken (optioneel, voor extra pit)
- Zout en peper naar smaak
- Handvol verse spinazie
- Verse koriander, voor garnering
Bereidingswijze
1. Basis maken
- Verhit de plantaardige olie in een grote pan op middelhoog vuur.
- Voeg de ui, knoflook en gember toe en bak tot ze geurig en zacht zijn, ongeveer 2-3 minuten.
- Voeg de currypasta toe en bak 1 minuut mee om de smaken vrij te laten komen.
2. Groenten toevoegen
- Voeg de zoete aardappelblokjes, paprika en courgette toe. Roer goed door en bak 2-3 minuten.
- Strooi de kurkuma en chilivlokken eroverheen en meng goed.
3. Curry laten sudderen
- Giet de kokosmelk en groentebouillon erbij. Breng aan de kook en zet het vuur laag.
- Laat de curry ongeveer 15-20 minuten zachtjes koken, tot de zoete aardappel gaar is.
4. Kikkererwten en spinazie toevoegen
- Voeg de kikkererwten toe en laat nog 5 minuten sudderen.
- Roer vlak voor het serveren de spinazie door de curry, zodat deze net slinkt.
5. Serveren
- Schep de curry in kommen en garneer met verse koriander.
- Serveer met basmatirijst of naanbrood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email