Vegetarische Pad Thai
Vegetarische Pad Thai
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de Pad Thai:
- 200 g rijstnoedels
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 200 g tofu (stevig), in blokjes gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 wortelen, in julienne gesneden
- 100 g taugé
- 2 lente-uitjes, in ringetjes gesneden
- 1 rode paprika, in dunne reepjes
- 2 eetlepels gezouten pinda’s, grof gehakt
- 1 limoen, in partjes
Voor de saus:
- 3 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels tamarindepasta (of limoensap als alternatief)
- 1 eetlepel suiker (of ahornsiroop voor een gezondere optie)
- 1 theelepel sambal oelek of een snufje chilivlokken (voor wat pit)
- 1 eetlepel vissaus (optioneel voor niet-strikte vegetariërs)
Voor garnering:
- Verse koriander, gehakt
- Extra pinda’s, fijngehakt
- Limoenpartjes
Bereiding:
1. Rijstnoedels koken:
- Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking tot ze beetgaar zijn. Spoel ze af met koud water en zet apart.
2. Tofu bakken:
- Verhit 1 eetlepel olie in een grote wok of koekenpan. Bak de blokjes tofu goudbruin en krokant aan alle kanten. Haal de tofu uit de pan en zet apart.
3. Groenten wokken:
- Voeg nog een eetlepel olie toe aan de pan en bak de knoflook kort tot het geurt.
- Voeg de wortelen, paprika en lente-uitjes toe en wok 2-3 minuten tot ze net gaar maar nog knapperig zijn.
4. Saus en noedels mengen:
- Meng in een kom de sojasaus, tamarindepasta, suiker en sambal.
- Voeg de gekookte rijstnoedels toe aan de pan met groenten. Giet de saus erover en roer goed door tot alles bedekt is.
5. Samenvoegen:
- Voeg de gebakken tofu en taugé toe. Wok alles nog 2 minuten zodat de smaken goed mengen en de taugé knapperig blijft.
6. Serveren:
- Verdeel de Pad Thai over de borden. Garneer met gehakte pinda’s, verse koriander en een partje limoen.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email