Vegetarische Shakshuka
Vegetarische Shakshuka
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 grote ui, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 gele paprika, in blokjes
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel komijnpoeder
- 1/2 theelepel chilivlokken (optioneel voor wat pit)
- 4 eieren
- 50 g feta, verkruimeld
- 1 handje verse peterselie, gehakt
- Zout en peper, naar smaak
Om erbij te serveren:
- Warm knapperig brood of pita
Bereiding:
1. De tomatensaus bereiden:
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan of gietijzeren skillet op middelhoog vuur.
- Fruit de ui en knoflook 3-4 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de paprika toe en bak dit nog 5 minuten tot de paprika’s zachter zijn.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee. Roer de tomatenblokjes, paprikapoeder, komijnpoeder en chilivlokken erdoor.
- Breng op smaak met zout en peper. Laat de saus 10 minuten zachtjes pruttelen zodat de smaken goed mengen.
2. Eieren pocheren in de saus:
- Maak met een lepel 4 kuiltjes in de saus en breek voorzichtig een ei in elk kuiltje.
- Dek de pan af en laat de eieren 6-8 minuten pocheren, tot het eiwit gestold is maar de dooiers nog zacht zijn.
3. Serveren:
- Bestrooi de shakshuka met verkruimelde feta en verse peterselie.
- Serveer direct uit de pan met knapperig brood of pita om de saus mee op te dippen.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email