Venkel-Bloedsinaasappel Soep
Venkel-Bloedsinaasappel Soep
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de Soep:
- 2 venkelknollen, in dunne plakjes
- 1 middelgrote aardappel, geschild en in blokjes
- 1 sjalot, fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 750 ml groentebouillon
- 200 ml vers geperst bloedsinaasappelsap
- 2 el olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Voor de Garnering:
- Dunne plakjes bloedsinaasappel
- Venkelgroen (de toppen van de venkelknollen)
- Een drizzel olijfolie of kokosroom (optioneel)
Bereidingswijze
- Fruit de Venkel en Sjalot
- Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
- Voeg de venkel, sjalot en knoflook toe en bak tot ze zacht maar niet bruin zijn.
- Voeg de Bouillon Toe
- Voeg de aardappelblokjes en groentebouillon toe.
- Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken, tot de venkel en aardappel zacht zijn.
- Pureer de Soep
- Gebruik een staafmixer of blender om de soep glad te pureren.
- Voeg het bloedsinaasappelsap toe en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm nog kort door zonder te laten koken.
- Serveren
- Schenk de soep in kommen. Garneer met plakjes bloedsinaasappel, een takje venkelgroen en een drizzel olijfolie of kokosroom.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email