Venkel-Sinaasappelsoep
Venkel-Sinaasappelsoep
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 2 middelgrote venkelknollen, in dunne plakjes (houd het venkelloof apart voor garnering)
- 1 middelgrote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 liter groentebouillon
- Sap van 2 sinaasappels (ongeveer 200 ml)
- 1 theelepel geraspte sinaasappelschil
- 1 eetlepel olijfolie of boter
- 1/2 theelepel gemalen komijn
- Zout en peper naar smaak
- Garnering:
- Geroosterde hazelnoten
- Verse venkeltoppen of peterselie
- Een scheutje room (optioneel)
Bereiding:
- Voorbereiden van de venkel:
- Snijd de venkel in dunne plakjes. Bewaar het loof voor de garnering.
- Aromatische basis maken:
- Verhit de olijfolie of boter in een grote soeppan op middelhoog vuur.
- Fruit de ui, knoflook en komijn tot ze zacht en geurig zijn (ongeveer 3 minuten).
- Venkel en bouillon toevoegen:
- Voeg de venkel toe aan de pan en bak 5 minuten mee.
- Giet de groentebouillon erbij en breng aan de kook.
- Laat de soep 20 minuten zachtjes koken, totdat de venkel zacht is.
- Sinaasappelsap toevoegen:
- Voeg het sinaasappelsap en de geraspte sinaasappelschil toe aan de soep.
- Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
- Op smaak brengen:
- Proef de soep en breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm de soep nog even, maar laat niet koken.
- Serveren:
- Schep de soep in kommen en garneer met geroosterde hazelnoten, venkeltoppen en eventueel een scheutje room.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email