Venkelsoep met garnalen
Venkelsoep met garnalen
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 2 grote venkelknollen, in dunne plakjes gesneden (bewaar het loof voor garnering)
- 1 ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 500 ml groentebouillon
- 250 ml slagroom
- 200 g gepelde garnalen
- 2 el olijfolie
- Sap van 1 citroen
- Zout en peper naar smaak
- Een paar takjes dille (optioneel) voor garnering
Bereidingswijze:
- Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak tot ze zacht zijn.
- Voeg de gesneden venkel toe en bak nog 5 minuten mee.
- Giet de groentebouillon in de pan en breng aan de kook. Laat het geheel 15-20 minuten zachtjes koken, totdat de venkel zacht is.
- Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
- Roer de slagroom door de soep en breng op smaak met zout, peper en een scheutje citroensap.
- Verhit de garnalen kort in een koekenpan met een beetje olijfolie en voeg een snufje zout en peper toe.
- Serveer de soep met de garnalen en garneer met venkelloof en dille.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email