Vietnamese Pho Bo soep
Vietnamese Pho Bo soep
Ingrediënten voor 4 personen:
- 500 g rundvlees (zoals rosbief of entrecote), dun gesneden
- 2 l rundbouillon
- 2 uien, in kwarten
- 5 cm verse gember, geplet
- 2 steranijs
- 1 kaneelstokje
- 4 kruidnagels
- 200 g rijstnoedels
- 4 lente-uitjes, in dunne ringetjes gesneden
- 1 bosje koriander, grof gehakt
- Verse basilicumblaadjes (bij voorkeur Thaise basilicum)
- 1 limoen, in partjes gesneden
- 2 el vissaus
- 2 el sojasaus
- Taugé naar smaak
- Verse rode chilipeper, in ringetjes (optioneel)
Bereidingswijze:
- Bouillon bereiden: Verhit de rundbouillon in een grote soeppan. Voeg de uien, geplette gember, steranijs, kaneelstokje en kruidnagels toe. Laat de bouillon 1 tot 1,5 uur zachtjes pruttelen om de smaken goed te laten intrekken.
- Rijstnoedels bereiden: Kook de rijstnoedels volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet apart.
- Smaken afmaken: Haal de uien, gember en specerijen uit de bouillon. Voeg de vissaus en sojasaus toe aan de bouillon en roer goed.
- Opmaak: Leg een portie rijstnoedels in diepe kommen. Verdeel de dun gesneden rundvleesplakjes over de noedels. Giet de hete bouillon over het vlees zodat het zachtjes gaart.
- Garneren: Garneer de soep met lente-uitjes, koriander, basilicumblaadjes, taugé en eventueel chilipeper. Serveer met limoenpartjes om naar wens over de soep te knijpen.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email