Vieux Carré
Vieux Carré
Ingrediënten voor 1 cocktail:
- 30 ml rye whiskey
- 30 ml cognac
- 30 ml zoete vermout
- 1 theelepel Bénédictine likeur
- 2 scheutjes Angostura bitters
- 2 scheutjes Peychaud’s bitters
- IJsblokjes
- Garneer met: citroenschil en optioneel een cocktailkers
Bereiding
- Mixen in een mengglas:
- Vul een mengglas met ijsblokjes.
- Voeg de rye whiskey, cognac, zoete vermout, Bénédictine, Angostura bitters en Peychaud’s bitters toe.
- Roer zachtjes gedurende 20-30 seconden om de cocktail goed te koelen.
- Uitschenken:
- Zeef de cocktail in een short tumblerglas gevuld met een groot ijsblok.
- Garneren:
- Maak een twist van citroenschil, knijp het boven het glas uit om de oliën vrij te laten komen en leg het op de rand van het glas.
- Optioneel: voeg een cocktailkers toe voor een extra klassieke touch.