Vijgen-Cassis Soufflé
Vijgen-Cassis Soufflé
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de Basis:
- 4 verse vijgen (of 200 g gedroogde vijgen, geweekt in water)
- 3 el cassissiroop
- 50 g suiker
- 1 el citroensap
Voor de Soufflé:
- 2 eidooiers
- 3 eiwitten
- 50 g fijne kristalsuiker
- 1 el maïzena
- Boter en suiker, voor de ramekins
Voor de Garnering:
- Poedersuiker, om te bestuiven
- Verse vijgenschijfjes of een vleugje cassissiroop
Bereidingswijze
- Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de ramekins in met boter en bestrooi met suiker. Zet ze in de koelkast.
- Maak de Vijgen-Cassis Basis
- Pureer de vijgen met cassissiroop, suiker en citroensap in een keukenmachine tot een gladde massa.
- Verhit het mengsel in een steelpan op laag vuur en voeg de maïzena toe. Roer tot het iets indikt. Laat afkoelen.
- Bereid de Soufflé
- Klop de eiwitten in een schone kom tot zachte pieken. Voeg geleidelijk de suiker toe en klop tot stijve, glanzende pieken.
- Meng de eidooiers door de afgekoelde vijgen-cassisbasis.
- Spatel een derde van de eiwitten door het vijgenmengsel om het los te maken, en spatel vervolgens de rest er voorzichtig door.
- Bak de Soufflés
- Vul de ramekins tot net onder de rand met het soufflémengsel. Strijk de bovenkant glad en maak een kleine inkeping langs de rand met een mespunt.
- Bak de soufflés 12-15 minuten in de oven, tot ze rijzen en licht goudbruin zijn.
- Serveren
- Bestuif de soufflés direct met poedersuiker en garneer met een plakje vijg of een drizzel cassissiroop. Serveer onmiddellijk.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email