Vijgen-Cassis Soufflé

Vijgen-Cassis Soufflé

Vijgen-Cassis Soufflé

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de Basis:

  • 4 verse vijgen (of 200 g gedroogde vijgen, geweekt in water)
  • 3 el cassissiroop
  • 50 g suiker
  • 1 el citroensap

Voor de Soufflé:

  • 2 eidooiers
  • 3 eiwitten
  • 50 g fijne kristalsuiker
  • 1 el maïzena
  • Boter en suiker, voor de ramekins

Voor de Garnering:

  • Poedersuiker, om te bestuiven
  • Verse vijgenschijfjes of een vleugje cassissiroop

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding
    • Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de ramekins in met boter en bestrooi met suiker. Zet ze in de koelkast.
  2. Maak de Vijgen-Cassis Basis
    • Pureer de vijgen met cassissiroop, suiker en citroensap in een keukenmachine tot een gladde massa.
    • Verhit het mengsel in een steelpan op laag vuur en voeg de maïzena toe. Roer tot het iets indikt. Laat afkoelen.
  3. Bereid de Soufflé
    • Klop de eiwitten in een schone kom tot zachte pieken. Voeg geleidelijk de suiker toe en klop tot stijve, glanzende pieken.
    • Meng de eidooiers door de afgekoelde vijgen-cassisbasis.
    • Spatel een derde van de eiwitten door het vijgenmengsel om het los te maken, en spatel vervolgens de rest er voorzichtig door.
  4. Bak de Soufflés
    • Vul de ramekins tot net onder de rand met het soufflémengsel. Strijk de bovenkant glad en maak een kleine inkeping langs de rand met een mespunt.
    • Bak de soufflés 12-15 minuten in de oven, tot ze rijzen en licht goudbruin zijn.
  5. Serveren
    • Bestuif de soufflés direct met poedersuiker en garneer met een plakje vijg of een drizzel cassissiroop. Serveer onmiddellijk.


Facebook

Threads

WhatsApp

Email