Vis Tikka Masala
Vis Tikka Masala
Ingrediënten voor 4 personen:
- Voor de vismarinade:
- 500 g stevige witte visfilet (zoals kabeljauw of pangasius), in blokjes
- 150 g Griekse yoghurt
- 1 tl kurkuma
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl gember-knoflookpasta
- Zout naar smaak
- Voor de saus:
- 2 el plantaardige olie
- 1 ui, fijngehakt
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 el gember, geraspt
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 1 tl garam masala
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 tl chilipoeder (optioneel)
- 150 ml room
- Zout naar smaak
- Verse koriander, fijngehakt (voor garnering)
- Voor serveren:
- Naanbrood
- Gestoomde basmatirijst
Bereidingswijze:
- Vis marineren:
- Meng in een kom yoghurt, kurkuma, komijn, koriander, chilipoeder, gember-knoflookpasta en zout.
- Voeg de visblokjes toe en zorg dat ze goed bedekt zijn met de marinade.
- Laat 30 minuten marineren in de koelkast.
- Vis grillen:
- Verhit een grillpan of gebruik een oven (200°C). Vet licht in met olie.
- Gril de visblokjes 2-3 minuten per kant tot ze licht gebruind zijn. Zet apart.
- Saus bereiden:
- Verhit olie in een pan. Bak de ui tot deze goudbruin is.
- Voeg knoflook en gember toe en bak 1-2 minuten.
- Voeg de tomatenblokjes, garam masala, paprikapoeder en chilipoeder toe. Laat 10 minuten sudderen tot de saus indikt.
- Voeg de room toe en roer goed door. Breng op smaak met zout.
- Vis toevoegen:
- Voeg de gegrilde vis voorzichtig toe aan de saus. Laat nog 5 minuten op laag vuur sudderen.
- Serveren:
- Garneer met verse koriander.
- Serveer met warm naanbrood en gestoomde basmatirijst.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email