Vispotje met dille en room
Vispotje met dille en room
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 400 g visfilet (bijv. kabeljauw, zalm, of koolvis)
- 200 g garnalen (gepeld)
- 1 prei, in dunne ringen
- 2 wortels, in plakjes
- 200 g champignons, in plakjes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel boter
- 1 eetlepel bloem
- 250 ml visbouillon
- 200 ml room (kookroom of slagroom)
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels verse dille, fijngehakt
- Zout en peper, naar smaak
- 1 eetlepel olijfolie (optioneel, voor de garnalen)
Bereidingswijze:
1. Voorbereiden van de vis
- Snijd de visfilet in grove stukken.
- Kruid de vis licht met zout en peper. Zet apart.
2. Groenten sauteren
- Verhit de boter in een grote pan of ovenschaal op middelhoog vuur.
- Voeg de prei, wortel en champignons toe en bak 5 minuten tot de groenten zacht zijn.
- Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
3. Roomsaus maken
- Strooi de bloem over de groenten en roer goed door.
- Voeg beetje bij beetje de visbouillon toe, terwijl je blijft roeren om klontjes te voorkomen.
- Giet de room erbij en laat zachtjes sudderen tot de saus dikker wordt.
4. Vis en garnalen toevoegen
- Leg de stukken vis en garnalen in de saus. Laat 5-7 minuten zachtjes koken, tot de vis gaar is en de garnalen roze worden.
- Roer voorzichtig zodat de vis niet uit elkaar valt.
5. Afmaken
- Voeg het citroensap en de verse dille toe. Breng op smaak met zout en peper.
6. Serveren
- Serveer het vispotje in diepe borden met aardappelpuree, rijst of een stuk knapperig brood. Garneer met extra dille.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email