Vissoep met kreeft en saffraan
Vissoep met kreeft en saffraan
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 1 kleine kreeft, gekookt, schoongemaakt, en in stukken
- 300 g stevige witte visfilet (zoals kabeljauw of schelvis), in stukken
- 10 grote garnalen, gepeld
- 750 ml visbouillon
- 200 ml witte wijn
- 1 ui, fijngehakt
- 1 prei, in dunne ringen
- 1 wortel, in kleine blokjes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 mespunt saffraan
- 200 ml slagroom
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- Zout en peper, naar smaak
Voor garnering:
- Verse dille of peterselie, fijngehakt
- Stokbrood of croutons, voor erbij
Bereidingswijze:
1. Aromatische basis maken
- Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
- Voeg de ui, prei, wortel en knoflook toe en bak deze tot ze zacht zijn.
- Roer het paprikapoeder en de saffraan erdoor en laat even meebakken.
2. Bouillon en wijn toevoegen
- Giet de witte wijn en visbouillon in de pan en breng aan de kook.
- Laat de soep 15 minuten zachtjes koken, zodat de smaken zich ontwikkelen.
3. Vis en kreeft toevoegen
- Voeg de stukken vis, garnalen en kreeft toe aan de soep.
- Laat de soep nog 5-7 minuten zachtjes koken, totdat de vis en garnalen gaar zijn.
4. Soep afwerken
- Roer de slagroom door de soep en breng op smaak met zout en peper.
- Verwijder de pan van het vuur om overkoken te voorkomen.
5. Serveren
- Schep de soep in kommen en garneer met verse dille of peterselie.
- Serveer met stokbrood of croutons voor een complete maaltijd.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email