Vlaamse Stoofkarbonaden
Vlaamse Stoofkarbonaden
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- Rundvlees (1 kg, in blokjes gesneden, bijv. riblappen)
- Ui (3 grote, in ringen gesneden)
- Donker Belgisch bier (500 ml, bijv. Leffe of Westmalle)
- Runderbouillon (250 ml)
- Mosterd (2 eetlepels)
- Boter (50 gram)
- Bruine suiker (1 eetlepel)
- Laurierblaadjes (2 stuks)
- Tijm (1 theelepel, gedroogd of een paar takjes vers)
- Peperkoek (2 sneetjes, optioneel om de saus te binden)
- Zout en peper (naar smaak)
Bereidingswijze:
- Vlees aanbraden: Verhit de boter in een grote braadpan. Bak het rundvlees aan in porties tot het rondom bruin is. Haal het vlees uit de pan en zet apart.
- Ui bakken: Voeg de gesneden uien toe aan dezelfde pan en bak ze zacht en goudbruin.
- Mosterd en bier toevoegen: Voeg het vlees terug in de pan, smeer de mosterd op de peperkoek en voeg deze toe. Giet het bier en de runderbouillon erbij. Roer goed door.
- Voeg kruiden toe: Voeg de bruine suiker, laurierblaadjes, tijm, zout en peper toe. Breng het geheel aan de kook.
- Sudderen: Zet het vuur laag, dek de pan af en laat het stoofvlees 2,5 tot 3 uur sudderen tot het vlees boterzacht is. Roer af en toe en voeg eventueel wat water of bouillon toe als de saus te dik wordt.
- Serveren: Serveer het stoofvlees met frieten of aardappelpuree en garneer met verse peterselie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email