Vlaamse Stoofkarbonaden

Vlaamse Stoofkarbonaden

Vlaamse Stoofkarbonaden

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • Rundvlees (1 kg, in blokjes gesneden, bijv. riblappen)
  • Ui (3 grote, in ringen gesneden)
  • Donker Belgisch bier (500 ml, bijv. Leffe of Westmalle)
  • Runderbouillon (250 ml)
  • Mosterd (2 eetlepels)
  • Boter (50 gram)
  • Bruine suiker (1 eetlepel)
  • Laurierblaadjes (2 stuks)
  • Tijm (1 theelepel, gedroogd of een paar takjes vers)
  • Peperkoek (2 sneetjes, optioneel om de saus te binden)
  • Zout en peper (naar smaak)

Bereidingswijze:

  1. Vlees aanbraden: Verhit de boter in een grote braadpan. Bak het rundvlees aan in porties tot het rondom bruin is. Haal het vlees uit de pan en zet apart.
  2. Ui bakken: Voeg de gesneden uien toe aan dezelfde pan en bak ze zacht en goudbruin.
  3. Mosterd en bier toevoegen: Voeg het vlees terug in de pan, smeer de mosterd op de peperkoek en voeg deze toe. Giet het bier en de runderbouillon erbij. Roer goed door.
  4. Voeg kruiden toe: Voeg de bruine suiker, laurierblaadjes, tijm, zout en peper toe. Breng het geheel aan de kook.
  5. Sudderen: Zet het vuur laag, dek de pan af en laat het stoofvlees 2,5 tot 3 uur sudderen tot het vlees boterzacht is. Roer af en toe en voeg eventueel wat water of bouillon toe als de saus te dik wordt.
  6. Serveren: Serveer het stoofvlees met frieten of aardappelpuree en garneer met verse peterselie.


Facebook

Threads

WhatsApp

Email