Warme stoofpeer met vanille-roomsaus
Warme stoofpeer met vanille-roomsaus
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de stoofperen:
- 4 stevige stoofperen (zoals Gieser Wildeman)
- 500 ml rode wijn (of water voor een alcoholvrije variant)
- 100 g suiker
- 1 kaneelstokje
- 2 kruidnagels
- 1 steranijs
- 1 sinaasappel, in schijfjes
- 1 vanillestokje, opengesneden
Voor de vanille-roomsaus:
- 250 ml melk
- 250 ml slagroom
- 1 vanillestokje (of 1 theelepel vanille-extract)
- 2 eetlepels suiker
- 2 eidooiers
- 1 eetlepel maïzena
Bereidingswijze:
Stoofperen bereiden
- Schil de stoofperen, maar laat het steeltje eraan voor een mooie presentatie.
- Plaats de peren in een pan en voeg de rode wijn, suiker, kaneelstokje, kruidnagels, steranijs, sinaasappelschijfjes en vanillestokje toe.
- Breng het geheel aan de kook en laat de peren op laag vuur 1,5-2 uur zachtjes stoven tot ze mooi rood en gaar zijn. Draai de peren af en toe om.
Vanille-roomsaus maken
- Verwarm in een pan de melk en slagroom met het vanillestokje of vanille-extract tot net onder het kookpunt. Haal van het vuur.
- Klop in een kom de eidooiers met de suiker en maïzena tot een glad mengsel.
- Giet een klein beetje van de warme melk bij het eimengsel en roer goed door (tempereren).
- Giet het eimengsel terug in de pan en verwarm het geheel op laag vuur. Roer constant tot de saus begint in te dikken. Laat het niet koken!
- Zeef de saus en houd warm.
Serveren
- Plaats een warme stoofpeer op een bord.
- Giet er een flinke lepel vanille-roomsaus omheen.
- Garneer met een takje munt of een snufje kaneelpoeder voor extra flair.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email