Waterkers-Peer Gazpacho
Waterkers-Peer Gazpacho
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de Gazpacho:
- 2 rijpe peren, geschild en in stukjes
- 100 g verse waterkers (gewassen en harde stelen verwijderd)
- 1 komkommer, geschild en in stukjes
- 1 kleine sjalot, fijngesnipperd
- 1 teen knoflook, geperst
- 250 ml groentebouillon (koud)
- 2 el olijfolie
- 1 el witte wijnazijn
- Sap van 1/2 citroen
- Zout en peper naar smaak
Voor de Garnering:
- Enkele blaadjes waterkers
- Dunne plakjes peer
- Een drizzel olijfolie
- Optioneel: gehakte pistachenoten of amandelen
Bereidingswijze
- Mix de Gazpacho
- Doe de peren, waterkers, komkommer, sjalot, knoflook, groentebouillon, olijfolie, witte wijnazijn en citroensap in een blender.
- Mix tot een gladde soep. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Koelen
- Zet de gazpacho minimaal 2 uur in de koelkast om goed door te koelen en de smaken te laten intrekken.
- Serveren
- Schenk de koude gazpacho in kommen of glazen.
- Garneer met blaadjes waterkers, plakjes peer en een drizzel olijfolie.
- Strooi eventueel gehakte pistachenoten of amandelen over de bovenkant voor extra textuur.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email