Whiskey Sour
Whiskey Sour
Ingrediënten voor 1 cocktail:
- 50 ml bourbon whiskey
- 25 ml vers citroensap
- 15 ml suikersiroop
- 1 eiwit (optioneel, voor de schuimlaag)
- IJsblokjes
- 1 maraschino-kers (garnering)
- 1 schijfje citroen (garnering)
Bereiding
- Dry shake:
- Voeg de bourbon, citroensap, suikersiroop en het eiwit toe aan een cocktailshaker.
- Shake zonder ijs gedurende 10 seconden om een mooie schuimlaag te creëren.
- Shake met ijs:
- Voeg ijsblokjes toe aan de shaker en shake nogmaals krachtig gedurende 10-15 seconden zodat de cocktail goed gekoeld wordt.
- Uitschenken:
- Zeef de cocktail in een short glass (bijvoorbeeld een tumblerglas) gevuld met ijsblokjes.
- Garneren:
- Garneer met een schijfje citroen op de rand van het glas en een maraschino-kers op een cocktailprikker.