Wild Zwijn Pâté met Augurken en Zuurdesembrood

Wild Zwijn Pâté met Augurken en Zuurdesembrood

Wild Zwijn Pâté met Augurken en Zuurdesembrood

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Voor de pâté:
    • 300 g wild zwijngehakt
    • 100 g varkenslever (optioneel)
    • 1 sjalot, fijngehakt
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 2 el boter
    • 1 el cognac
    • 1 el verse tijm, fijngehakt
    • 1 el verse peterselie, fijngehakt
    • 1 ei
    • 50 ml room
    • Zout en peper naar smaak
  • Voor serveren:
    • 4 sneetjes zuurdesembrood, geroosterd
    • 8 kleine augurken (cornichons)
    • Verse kruiden (zoals tijm of peterselie) voor garnering

Bereidingswijze:

  1. Pâté maken:
    • Verwarm de oven voor op 160°C.
    • Smelt de boter in een pan en fruit de sjalot en knoflook tot ze glazig zijn.
    • Voeg het wild zwijngehakt en eventueel varkenslever toe en bak kort aan. Blus af met cognac.
    • Haal de pan van het vuur en meng de tijm, peterselie, zout en peper door het mengsel.
    • Klop in een kom het ei met de room en voeg dit toe aan het vleesmengsel. Roer goed door.
  2. Pâté bakken:
    • Schep het mengsel in een kleine cakevorm of terrinevorm.
    • Plaats de vorm in een braadslede en vul deze met heet water tot halverwege de vorm.
    • Bak de pâté au bain-marie gedurende 60-70 minuten.
    • Laat afkoelen en zet minimaal 4 uur in de koelkast.
  3. Serveren:
    • Snijd de pâté in plakjes en leg deze op een serveerbord.
    • Voeg augurken en sneetjes geroosterd zuurdesembrood toe.
    • Garneer met verse kruiden en serveer direct.


Facebook

Threads

WhatsApp

Email