Wild Zwijn Pâté met Augurken en Zuurdesembrood
Wild Zwijn Pâté met Augurken en Zuurdesembrood
Ingrediënten voor 4 personen:
- Voor de pâté:
- 300 g wild zwijngehakt
- 100 g varkenslever (optioneel)
- 1 sjalot, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 2 el boter
- 1 el cognac
- 1 el verse tijm, fijngehakt
- 1 el verse peterselie, fijngehakt
- 1 ei
- 50 ml room
- Zout en peper naar smaak
- Voor serveren:
- 4 sneetjes zuurdesembrood, geroosterd
- 8 kleine augurken (cornichons)
- Verse kruiden (zoals tijm of peterselie) voor garnering
Bereidingswijze:
- Pâté maken:
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Smelt de boter in een pan en fruit de sjalot en knoflook tot ze glazig zijn.
- Voeg het wild zwijngehakt en eventueel varkenslever toe en bak kort aan. Blus af met cognac.
- Haal de pan van het vuur en meng de tijm, peterselie, zout en peper door het mengsel.
- Klop in een kom het ei met de room en voeg dit toe aan het vleesmengsel. Roer goed door.
- Pâté bakken:
- Schep het mengsel in een kleine cakevorm of terrinevorm.
- Plaats de vorm in een braadslede en vul deze met heet water tot halverwege de vorm.
- Bak de pâté au bain-marie gedurende 60-70 minuten.
- Laat afkoelen en zet minimaal 4 uur in de koelkast.
- Serveren:
- Snijd de pâté in plakjes en leg deze op een serveerbord.
- Voeg augurken en sneetjes geroosterd zuurdesembrood toe.
- Garneer met verse kruiden en serveer direct.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email