Wild Zwijn Ragout
Wild Zwijn Ragout
Ingrediënten voor 4 personen:
- Voor de ragout:
- 800 g wild zwijn (in blokjes van 3-4 cm)
- 2 el bloem
- 2 el olijfolie
- 2 el boter
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 wortelen, in plakjes
- 2 stengels bleekselderij, in stukjes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 200 g champignons, in kwarten
- 300 ml rode wijn
- 300 ml wildfond
- 2 el tomatenpuree
- 2 laurierblaadjes
- 4 jeneverbessen, gekneusd
- 2 takjes tijm
- Zout en peper naar smaak
- Bijgerechten:
- 800 g aardappelpuree
- 400 g geroosterde groenten (bijv. wortelen, pastinaak, spruitjes)
Bereidingswijze:
- Voorbereiding:
- Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi met zout, peper, en bloem.
- Vlees aanbraden:
- Verhit olijfolie en boter in een grote braadpan.
- Bak het vlees in porties rondom bruin. Haal uit de pan en zet apart.
- Groenten bakken:
- Voeg in dezelfde pan de ui, wortel, bleekselderij en knoflook toe en bak tot ze licht gekarameliseerd zijn.
- Roer de tomatenpuree erdoor en bak 2 minuten mee.
- Ragout opzetten:
- Voeg de rode wijn toe en laat inkoken tot ongeveer de helft.
- Voeg het vlees, de champignons, wildfond, laurier, jeneverbessen en tijm toe.
- Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 2,5 tot 3 uur zachtjes sudderen met een deksel op de pan. Roer af en toe.
- Smaak controleren:
- Proef de ragout en breng indien nodig op smaak met zout en peper. Verwijder de laurierblaadjes en tijm.
- Bijgerechten klaarmaken:
- Bereid de aardappelpuree volgens je favoriete recept.
- Rooster de groenten in de oven met olijfolie, zout en peper gedurende 25-30 minuten op 200°C.
- Serveren:
- Schep de ragout in diepe borden en serveer met aardappelpuree en geroosterde groenten.
- Garneer met verse kruiden zoals peterselie of tijm.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email