Wild Zwijnballetjes met Cranberrysaus
Wild Zwijnballetjes met Cranberrysaus
Ingrediënten voor 4 personen:
- Voor de balletjes:
- 500 g wild zwijngehakt
- 1 ei
- 50 g paneermeel
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 tl tijm, fijngehakt
- 1 tl rozemarijn, fijngehakt
- 1 tl mosterd
- Zout en peper naar smaak
- 2 el olijfolie (voor bakken)
- Voor de cranberrysaus:
- 200 g cranberry’s (vers of diepvries)
- 50 g suiker
- 50 ml sinaasappelsap
- 1 el honing
- 1 snufje kaneel
- Garnering:
- Verse kruiden (zoals peterselie of tijm)
Bereidingswijze:
- Balletjes maken:
- Meng het wild zwijngehakt met het ei, paneermeel, knoflook, tijm, rozemarijn, mosterd, zout en peper in een kom.
- Rol kleine balletjes van ca. 3 cm doorsnede.
- Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de balletjes rondom goudbruin. Zet apart.
- Cranberrysaus bereiden:
- Doe de cranberry’s, suiker, sinaasappelsap, honing en kaneel in een steelpan.
- Breng aan de kook en laat zachtjes sudderen tot de cranberry’s openbarsten en de saus indikt (ongeveer 10-15 minuten). Roer af en toe.
- Balletjes glazeren:
- Voeg de cranberrysaus toe aan de pan met de balletjes en verwarm zachtjes zodat de balletjes volledig worden bedekt met de saus.
- Serveren:
- Plaats de balletjes op een serveerplank of schaal.
- Garneer met verse kruiden en serveer extra cranberrysaus als dip.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email