Wild Zwijnburger met Rode Kool en Appel
Wild Zwijnburger met Rode Kool en Appel
Ingrediƫnten voor 4 personen:
-
<h6
- Voor de wild zwijnburger:
- 500 g wild zwijngehakt
- 1 ei
- 2 el paneermeel
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 tl rozemarijn, fijngehakt
- Zout en versgemalen peper
- 2 el olijfolie (voor bakken)
- Voor de rode kool-slaw:
- 200 g rode kool, fijn gesneden
- 1 appel, in dunne reepjes
- 2 el appelazijn
- 1 el mayonaise
- 1 tl honing
- Zout en peper naar smaak
- Voor de gekarameliseerde appel:
- 1 appel, in dunne schijfjes
- 1 el boter
- 1 el suiker
- Overig:
- 4 briochebroodjes
- 4 blaadjes sla
- Optioneel: zoete aardappelfriet als bijgerecht
Bereidingswijze:
- Wild zwijnburger bereiden:
- Meng het gehakt met ei, paneermeel, knoflook, rozemarijn, zout en peper.
- Vorm 4 burgers van gelijke grootte.
- Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de burgers 4-5 minuten per kant, tot ze goudbruin en gaar zijn.
- Rode kool-slaw maken:
- Meng rode kool en appel in een kom.
- Klop een dressing van appelazijn, mayonaise, honing, zout en peper.
- Meng de dressing door de kool en appel en laat even intrekken.
- Gekarameliseerde appel maken:
- Verhit boter in een koekenpan en voeg de appelschijfjes toe.
- Bestrooi met suiker en bak 2-3 minuten tot ze goudbruin en gekarameliseerd zijn.
- Broodjes voorbereiden:
- Snijd de briochebroodjes doormidden en rooster ze licht in een droge koekenpan of oven.
- Burger samenstellen:
- Leg een blaadje sla op de onderste helft van het broodje.
- Plaats de wild zwijnburger erop.
- Voeg een flinke lepel rode kool-slaw toe.
- Leg gekarameliseerde appelschijfjes erop en dek af met de bovenkant van het broodje.
- Serveren:
- Serveer de burgers met een portie zoete aardappelfriet of een frisse salade.
- Garneer eventueel met verse kruiden zoals peterselie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email