Wildcarpaccio met Truffelmayonaise
Wildcarpaccio met Truffelmayonaise
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- Voor de carpaccio:
- 200 g dun gesneden wild vlees (bijv. hertenbiefstuk of ree)
- 2 el olijfolie
- Zout en versgemalen peper
- Voor de truffelmayonaise:
- 4 el mayonaise
- 1 tl truffelpasta of truffelolie
- 1 tl citroensap
- Voor de garnering:
- Handvol rucola
- 2 el kappertjes
- 40 g Parmezaanse kaas, geschaafd
- 1 el extra vierge olijfolie
- Versgemalen zwarte peper
- Optioneel: dunne plakjes zwarte truffel (voor extra luxe)
Bereidingswijze:
- Carpaccio voorbereiden:
- Leg het dun gesneden wild vlees op een groot bord of serveerschaal. Zorg dat de plakjes licht overlappen.
- Besprenkel het vlees met olijfolie en bestrooi met een beetje zout en peper.
- Truffelmayonaise maken:
- Meng de mayonaise met truffelpasta of truffelolie en citroensap. Roer goed door en voeg indien nodig een beetje extra citroensap toe voor balans.
- Bord opmaken:
- Verdeel de rucola over het vlees.
- Druppel de truffelmayonaise over de carpaccio.
- Strooi de kappertjes en geschaafde Parmezaanse kaas over het gerecht.
- Werk af met een scheutje extra vierge olijfolie en wat versgemalen zwarte peper.
- Serveren:
- Optioneel: voeg dunne plakjes zwarte truffel toe als garnering.
- Serveer direct en geniet van de delicate smaken.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email