Wildsoep met paddenstoelen en room
Wildsoep met paddenstoelen en room
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 200 g wildstoofvlees (zoals hert of wildzwijn), in kleine blokjes
- 150 g gemengde paddenstoelen (zoals shiitake, oesterzwammen, kastanjechampignons), in stukjes
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 wortel, in kleine blokjes
- 1 stengel bleekselderij, in plakjes
- 750 ml wild- of runderbouillon
- 100 ml rode wijn (optioneel)
- 150 ml slagroom
- 1 laurierblad
- 1 theelepel tijm
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper, naar smaak
Voor garnering:
- Verse peterselie, fijngehakt
- Croutons of geroosterd brood
Bereidingswijze:
1. Wildvlees aanbakken
- Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur.
- Voeg het wildstoofvlees toe en bak dit rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en zet apart.
2. Groenten en paddenstoelen bereiden
- Voeg ui, knoflook, wortel en bleekselderij toe aan dezelfde pan en bak deze zachtjes tot ze glazig zijn.
- Voeg de paddenstoelen toe en bak nog 5 minuten, totdat ze beginnen te slinken.
3. Bouillon en kruiden toevoegen
- Giet de bouillon en rode wijn (indien gebruikt) in de pan en voeg het aangebakken wildvlees, laurierblad en tijm toe.
- Breng aan de kook en laat de soep 30 minuten zachtjes sudderen, zodat de smaken zich goed ontwikkelen.
4. Room toevoegen
- Roer de slagroom door de soep en laat deze nog 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.
5. Serveren
- Schep de soep in kommen en garneer met verse peterselie.
- Serveer met croutons of geroosterd brood voor een complete maaltijd.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email