Witlof met Roquefort en Walnoten
Witlof met Roquefort en Walnoten
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 2 stronkjes witlof
- 100 g roquefort (of een andere blauwe kaas)
- 50 g walnoten, grof gehakt
- 2 el honing
- 1 el balsamicoglazuur (optioneel)
- Een paar blaadjes verse peterselie, fijngehakt (voor garnering)
Bereidingswijze:
- Witlof voorbereiden:
- Snijd de onderkant van de witlofstronken af en haal de blaadjes voorzichtig los.
- Kies de mooiste en grootste blaadjes uit en leg deze op een schaal.
- Vullen met roquefort:
- Snijd of verkruimel de roquefort in kleine stukjes.
- Verdeel een beetje roquefort over elk witlofblaadje.
- Toevoegen van walnoten:
- Strooi de grof gehakte walnoten over de witlof en roquefort.
- Afwerking:
- Druppel een beetje honing over elk witlofblaadje.
- Besprenkel eventueel met balsamicoglazuur voor een extra smaakdimensie.
- Serveren:
- Garneer met fijngehakte peterselie en serveer direct als voorgerecht of hapje.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email