Witlofsoep met ham en mosterd
Witlofsoep met ham en mosterd
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 4 stronken witlof (in stukjes gesneden)
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 middelgrote aardappelen, geschild en in blokjes
- 1 liter kippen- of groentebouillon
- 200 ml kookroom
- 2 eetlepels milde mosterd
- 2 eetlepels boter
- 150 g ham (in reepjes of blokjes gesneden)
- Peper en zout, naar smaak
- Optioneel: Verse bieslook of peterselie, fijngehakt
Bereiding:
- De groenten voorbereiden
- Smelt de boter in een grote soeppan op middelhoog vuur.
- Fruit de ui 2-3 minuten tot deze glazig is.
- Voeg de witlof toe en bak nog 3-4 minuten mee, tot het licht zacht wordt.
- Bouillon en aardappel toevoegen
- Voeg de blokjes aardappel toe aan de pan en giet de bouillon erbij.
- Breng de soep aan de kook en laat 15-20 minuten zachtjes koken tot de aardappelen gaar zijn.
- Pureren en romigheid toevoegen
- Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
- Roer de kookroom en de mosterd erdoorheen. Proef en breng op smaak met peper en zout.
- Ham krokant bakken
- Bak ondertussen de ham in een droge koekenpan krokant.
- Serveren
- Schep de soep in kommen en garneer met de krokante hamreepjes.
- Maak het af met verse bieslook of peterselie voor een frisse touch.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email