Witte Chocolade Brownies (Blondies)
Witte Chocolade Brownies (Blondies)
Ingrediënten voor een bakvorm van 20x20cm:
- 200 g witte chocolade, fijngehakt
- 100 g ongezouten boter
- 150 g suiker
- 2 eieren
- 1 theelepel vanille-extract
- 150 g bloem
- 1/4 theelepel zout
- 50 g witte chocolade, in stukjes (optioneel voor extra chocolade)
- Optioneel: 50 g gehakte noten (zoals pecannoten of macadamia’s)
Bereidingswijze
1. Oven voorverwarmen
- Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed een bakvorm met bakpapier en vet het licht in.
2. Chocolade en boter smelten
- Smelt de witte chocolade en boter samen au bain-marie of in intervallen in de magnetron. Roer tot een glad mengsel en laat iets afkoelen.
3. Nat mengsel maken
- Klop in een grote kom de suiker en eieren luchtig. Voeg het vanille-extract en het gesmolten chocolademengsel toe en meng goed.
4. Droge ingrediënten toevoegen
- Zeef de bloem en het zout boven het natte mengsel.
- Meng tot een glad beslag, maar meng niet te veel.
- Roer voorzichtig de stukjes witte chocolade en eventueel de gehakte noten door het beslag.
5. Bakken
- Giet het beslag in de voorbereide bakvorm en strijk de bovenkant glad. Bak 25-30 minuten, of tot een satéprikker er schoon uitkomt. De bovenkant moet licht goudbruin zijn.
6. Afkoelen
- Laat de blondies volledig afkoelen in de bakvorm. Haal ze eruit en snijd in vierkanten.
Serveren
- Serveer de blondies zoals ze zijn of met een bolletje vanille-ijs en een drizzle karamel- of chocoladesaus voor een luxe touch.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email