Witte Chocolade-Rode Biet Brownies
Witte Chocolade-Rode Biet Brownies
Ingrediënten voor een bakvorm van 20cmx20cm:
Voor de Brownies:
- 200 g rode bieten (gekookt en gepureerd)
- 150 g witte chocolade, grof gehakt
- 100 g boter
- 150 g suiker
- 2 eieren
- 1 tl vanille-extract
- 150 g bloem
- 1/2 tl bakpoeder
- Snufje zout
Voor de Garnering:
- Extra witte chocoladeschilfers
- Poedersuiker voor bestuiving (optioneel)
Bereidingswijze
- Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakvorm met bakpapier.
- Pureer de gekookte bieten in een keukenmachine tot een gladde puree.
- Smelt de Witte Chocolade
- Smelt de witte chocolade en boter samen au bain-marie of in de magnetron. Roer goed door tot een glad mengsel.
- Meng de Natte Ingrediënten
- Klop de suiker, eieren en vanille-extract luchtig in een kom.
- Voeg de gesmolten chocolade en rode bietenpuree toe en meng goed.
- Voeg de Droge Ingrediënten Toe
- Zeef de bloem, bakpoeder en zout boven het natte mengsel en spatel het er voorzichtig door tot net gemengd.
- Bakken
- Giet het beslag in de voorbereide bakvorm en strijk de bovenkant glad.
- Bak 25-30 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt. Laat volledig afkoelen in de bakvorm.
- Afwerking
- Bestrooi de brownies met poedersuiker en witte chocoladeschilfers. Snijd in vierkanten en serveer.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email