Witte Chocolademousse met Pistache
Witte Chocolademousse met Pistache
Ingrediƫnten voor 4-6 personen:
- 200 g witte chocolade
- 300 ml slagroom
- 2 eieren (gescheiden in dooiers en eiwitten)
- 50 g suiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 50 g pistachenoten, grof gehakt (plus extra voor garnering)
- Snufje zout
Bereidingswijze
1. Chocolade smelten
- Hak de witte chocolade fijn en smelt deze au bain-marie (boven een pan met zacht kokend water). Roer regelmatig tot de chocolade volledig gesmolten is. Laat iets afkoelen.
2. Room kloppen
- Klop de slagroom in een grote kom tot zachte pieken en zet deze in de koelkast.
3. Eidooiermengsel maken
- Klop de eidooiers met 25 g suiker en het vanille-extract in een kom tot een luchtig mengsel.
- Voeg de gesmolten witte chocolade toe aan het eidooiermengsel en meng goed.
4. Eiwitten kloppen
- Klop in een schone kom de eiwitten met een snufje zout tot zachte pieken.
- Voeg de resterende 25 g suiker toe en klop verder tot stijve, glanzende pieken.
5. Alles samenvoegen
- Spatel voorzichtig de opgeklopte slagroom door het chocolademengsel.
- Voeg daarna de opgeklopte eiwitten toe en spatel voorzichtig door, zodat het mengsel luchtig blijft.
- Roer als laatste de gehakte pistachenoten door het mengsel.
6. In de koelkast zetten
- Verdeel de mousse over individuele serveerkommetjes of glazen en zet minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.
7. Serveren
- Garneer de mousse met extra gehakte pistachenoten en eventueel een snufje geraspte witte chocolade.
- Serveer koud en geniet van dit verfijnde dessert.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email