Wortel-Sinaasappelsoep
Wortel-Sinaasappelsoep
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 500 g wortelen, geschild en in plakjes
- 1 middelgrote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 liter groentebouillon
- Sap van 2 sinaasappels (ongeveer 200 ml)
- 1 theelepel geraspte sinaasappelschil
- 1 eetlepel olijfolie of boter
- 1/2 theelepel gemberpoeder (of vers geraspte gember)
- Zout en peper naar smaak
- Garnering:
- Een toefje room of kokosroom
- Verse koriander of peterselie
- Een paar sinaasappelschijfjes
Bereiding:
- Voorbereiden van de groenten:
- Schil de wortelen en snijd ze in plakjes.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Aromatische basis maken:
- Verhit de olijfolie of boter in een grote soeppan op middelhoog vuur.
- Fruit de ui, knoflook en gember tot ze zacht en geurig zijn (ongeveer 3 minuten).
- Soepbasis bereiden:
- Voeg de wortelplakjes toe en bak ze 5 minuten mee.
- Giet de groentebouillon erbij en breng aan de kook.
- Laat de soep 20 minuten zachtjes koken, totdat de wortelen zacht zijn.
- Sinaasappelsap toevoegen:
- Voeg het sinaasappelsap en de geraspte sinaasappelschil toe aan de pan.
- Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
- Afwerken:
- Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Verwarm de soep nog even door, maar laat niet koken.
- Serveren:
- Schep de soep in kommen en garneer met een toefje room, verse kruiden en een paar sinaasappelschijfjes.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email