Wortelcarpaccio Met Feta En Hazelnoten
Wortelcarpaccio Met Feta En Hazelnoten
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- Voor de wortelcarpaccio:
- 4 grote wortels (bij voorkeur verschillende kleuren)
- 1 el olijfolie
- Snufje zout
- Voor de dressing:
- 3 el olijfolie
- 1 el citroensap
- 1 tl honing
- Zout en peper naar smaak
- Voor de garnering:
- 50 g feta, verkruimeld
- 30 g hazelnoten, geroosterd en grofgehakt
- Verse kruiden (zoals peterselie of koriander)
Bereidingswijze:
- Wortels voorbereiden:
- Schil de wortels en snijd ze met een mandoline of dunschiller in dunne, lange linten.
- Besprenkel de wortellinten met een beetje olijfolie en een snufje zout. Zet apart.
- Dressing maken:
- Meng olijfolie, citroensap, honing, zout en peper in een kom. Klop goed door tot een gladde dressing.
- Wortelcarpaccio samenstellen:
- Leg de wortellinten dakpansgewijs op borden om een mooie carpaccio te creƫren.
- Besprenkel met de dressing.
- Garneren:
- Strooi de verkruimelde feta en geroosterde hazelnoten over de wortelcarpaccio.
- Garneer met verse kruiden.
- Serveren:
- Serveer direct als licht en smaakvol voorgerecht.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email