Zalm-dillesoep met aardappel
Zalm-dillesoep met aardappel
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 300 g verse zalmfilet, in blokjes gesneden
- 3 middelgrote aardappelen, geschild en in blokjes
- 1 prei, in dunne ringen
- 1 ui, fijngehakt
- 750 ml visbouillon
- 200 ml slagroom
- 2 eetlepels boter
- 1 theelepel dijonmosterd
- 1 eetlepel citroensap
- 1 bosje verse dille, grof gehakt
- Zout en peper, naar smaak
Voor garnering:
- Verse dille
- Limoen- of citroenpartjes (optioneel)
- Croutons of brood
Bereidingswijze:
1. Groenten bakken
- Smelt de boter in een soeppan op middelhoog vuur.
- Voeg de ui en prei toe en bak deze zachtjes tot ze glazig zijn.
- Voeg de aardappelblokjes toe en roer goed door.
2. Bouillon toevoegen
- Giet de visbouillon in de pan en breng aan de kook.
- Laat de soep 15-20 minuten zachtjes koken, totdat de aardappelen gaar zijn.
3. Soep afwerken
- Voeg de slagroom, dijonmosterd en citroensap toe aan de soep en roer goed door.
- Breng op smaak met zout en peper.
4. Zalm toevoegen
- Voeg de zalmblokjes toe aan de soep en laat deze 5-7 minuten zachtjes pocheren, totdat de zalm gaar is.
- Roer de verse dille door de soep net voordat je deze serveert.
5. Serveren
- Schep de soep in kommen en garneer met extra dille en eventueel een partje citroen of limoen.
- Serveer warm met knapperig brood of croutons.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email