Zalmcarpaccio met dille-dressing
Zalmcarpaccio met dille-dressing
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de zalmcarpaccio:
- 200 g verse zalmfilet, dun gesneden (vraag de visboer om sashimi-kwaliteit)
- 50 g rucola
- 1 eetlepel kappertjes
- 50 g Parmezaanse kaas, in dunne schilfers
- 1 citroen, in partjes gesneden
Voor de dille-dressing:
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel mosterd
- 1 eetlepel verse dille, fijngehakt
- 1 theelepel honing
- Zout en peper, naar smaak
Voor garnering:
- Verse dille, voor decoratie
- Versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze:
1. Dille-dressing maken
- Meng in een klein kommetje de olijfolie, citroensap, mosterd, honing, en fijngehakte dille.
- Breng op smaak met zout en peper en klop tot een gladde dressing.
2. Zalmcarpaccio samenstellen
- Leg de dun gesneden zalmplakjes op een groot bord of individuele borden.
- Schik de rucola in het midden en verdeel de kappertjes en Parmezaanse schilfers over de zalm.
3. Afwerken
- Besprenkel de zalm licht met de dille-dressing.
- Garneer met verse dille en een snufje versgemalen zwarte peper.
- Serveer met partjes citroen en eventueel knapperig brood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email