Zalmroosjes met Dille-Roomkaas
Zalmroosjes met Dille-Roomkaas
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 200 g gerookte zalm (dunne plakken)
- 100 g roomkaas (naturel)
- 1 eetlepel verse dille (fijngehakt)
- 1 theelepel citroensap
- Peper naar smaak
- Optioneel: kappertjes, schijfjes citroen en microgreens ter garnering
Bereiding:
- Vulling maken: Meng de roomkaas met fijngehakte dille, citroensap en een beetje versgemalen peper.
- Zalm voorbereiden: Leg een plakje gerookte zalm plat neer. Schep een klein lepeltje van de dille-roomkaas in het midden.
- Rollen: Rol de plak zalm voorzichtig op tot een mooi roosje en vorm het een beetje met je vingers.
- Presentatie: Plaats de zalmroosjes op een bord en garneer met extra dille, microgreens, schijfjes citroen en enkele kappertjes voor extra smaak.
- Afwerking: Druppel eventueel nog een klein beetje citroensap over de roosjes vlak voor het serveren.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email