Zalmtartaar met Avocado
Zalmtartaar met Avocado
Ingrediënten voor 8-10 porties:
Voor de zalmtartaar:
- 200 g verse zalm (sashimi-kwaliteit), in kleine blokjes gesneden
- 1 theelepel sojasaus
- 1 theelepel limoensap
- 1/2 theelepel sesamolie
- 1 eetlepel verse dille, fijngehakt
- Snufje zout
- Snufje versgemalen zwarte peper
Voor de avocadocrème:
- 1 rijpe avocado
- 1 theelepel limoensap
- Snufje zout
- Snufje cayennepeper (optioneel)
Voor garnering:
- Sesamzaadjes (zwart of wit)
- Dunne schijfjes radijs
- Blaadjes koriander (optioneel)
Bereidingswijze
1. Zalmtartaar bereiden
- Meng in een kom de blokjes verse zalm met de sojasaus, limoensap, sesamolie, dille, zout en peper.
- Laat 10-15 minuten marineren in de koelkast.
2. Avocadocrème maken
- Prak de avocado in een kom of gebruik een keukenmachine voor een gladde crème.
- Meng de avocado met limoensap, zout en eventueel een snufje cayennepeper voor wat pit.
3. Presenteren
- Schep een klein lepeltje avocadocrème op een amuselepel of in een klein glaasje.
- Plaats een lepel zalmtartaar bovenop de avocadocrème.
- Garneer met een paar sesamzaadjes, een dun schijfje radijs en eventueel een blaadje koriander.
4. Serveren
- Serveer de amuse direct en geniet van de frisse en delicate smaken.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email