Zeebaarsfilet met Tomaat-Olijvensalsa
Zeebaarsfilet met Tomaat-Olijvensalsa
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de zeebaars:
- 4 zeebaarsfilets (met huid)
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper, naar smaak
- 1 citroen, in partjes gesneden
Voor de tomaat-olijvensalsa:
- 4 tomaten, in kleine blokjes gesneden
- 100 g zwarte olijven (bij voorkeur Kalamata), ontpit en gehakt
- 1 eetlepel kappertjes, uitgelekt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels extra vergine olijfolie
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- 1 handje verse basilicum, grof gehakt
- Zout en peper, naar smaak
Bereiding:
1. Tomaat-olijvensalsa maken:
- Meng in een kom de tomatenblokjes, zwarte olijven, kappertjes, knoflook, olijfolie en rode wijnazijn.
- Breng de salsa op smaak met zout, peper en verse basilicum. Zet apart zodat de smaken goed kunnen mengen.
2. Zeebaars bakken:
- Dep de zeebaarsfilets goed droog met keukenpapier en bestrooi de huidkant met zout.
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Leg de zeebaarsfilets met de huid naar beneden in de pan en bak ze 3-4 minuten, tot de huid krokant is.
- Draai de filets voorzichtig om en bak nog 1-2 minuten op de andere kant. Breng op smaak met peper en een kneepje citroen.
3. Serveren:
- Leg de zeebaarsfilets op borden en schep de tomaat-olijvensalsa er royaal overheen.
- Garneer met een partje citroen en eventueel wat extra basilicum.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email