Zeevruchtensoep met Kokos
Zeevruchtensoep met Kokos
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 200 g garnalen (gepeld en schoongemaakt)
- 200 g witvisfilet (bijv. kabeljauw of tilapia), in stukken
- 200 ml kokosmelk
- 750 ml vis- of groentebouillon
- 1 stengel citroengras, gekneusd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 stukje gember (2 cm), geraspt
- 1 rode chilipeper, fijngehakt (optioneel)
- 1 eetlepel vissaus
- 2 eetlepels limoensap
- 1 eetlepel olijfolie of kokosolie
- 100 g shiitake of champignons, in plakjes
- 1 paprika, in reepjes
- Verse koriander of basilicum voor garnering
- Zout en peper naar smaak
Bereiding:
- Aromatische basis maken:
- Verhit de olijfolie of kokosolie in een grote pan.
- Fruit de knoflook, gember en chilipeper (indien gebruikt) tot ze geurig zijn.
- Voeg het citroengras toe en bak kort mee.
- Soepbasis bereiden:
- Voeg de vis- of groentebouillon en de kokosmelk toe aan de pan.
- Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen, zodat de smaken zich ontwikkelen.
- Groenten toevoegen:
- Voeg de gesneden paprika en champignons toe aan de soep.
- Laat 5 minuten zachtjes koken tot de groenten bijna gaar zijn.
- Zeevruchten bereiden:
- Voeg de stukken witvis en garnalen toe aan de soep.
- Laat 3-5 minuten koken, totdat de zeevruchten gaar zijn (niet langer om taaiheid te voorkomen).
- Afmaken:
- Roer de vissaus en limoensap door de soep.
- Proef en breng op smaak met zout en peper.
- Serveren:
- Schep de soep in diepe kommen en garneer met verse koriander of basilicum.
- Serveer met een schijfje limoen en eventueel een stukje knapperig brood of rijst.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email