Zeewier-Paddenstoel Bouillon
Zeewier-Paddenstoel Bouillon
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de Bouillon:
- 1 liter water
- 10 g kombu (gedroogd zeewier)
- 6 gedroogde shiitake-paddenstoelen
- 1 wortel, in plakjes
- 1 stuk gember (2 cm), in plakjes
- 2 el sojasaus
- 1 el mirin (optioneel)
- 1 teen knoflook, geplet
Voor de Toppings:
- Verse shiitake- of oesterzwammen, in plakjes
- Lente-uitjes, fijngesneden
- Nori-snippers (geroosterd zeewier)
- Sesamzaadjes
Bereidingswijze
- Maak de Bouillon
- Doe het water, kombu, gedroogde shiitake, wortel, gember en knoflook in een grote pan.
- Breng zachtjes aan de kook en laat 20-30 minuten sudderen, zodat de smaken goed intrekken.
- Zeef de Bouillon
- Haal de kombu, shiitake, wortel en gember uit de pan. Snijd de geweekte shiitake in dunne plakjes en zet apart voor later gebruik.
- Breng op Smaak
- Voeg de sojasaus en eventueel mirin toe aan de bouillon. Proef en pas de smaak aan met extra sojasaus of een snufje zout.
- Bereid de Toppings
- Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de verse shiitake- of oesterzwammen kort tot ze zacht zijn.
- Serveren
- Schenk de bouillon in kommen en voeg de gebakken paddenstoelen, plakjes geweekte shiitake, lente-uitjes, nori-snippers en sesamzaadjes toe. Serveer warm.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email