Zoete Aardappel-Pindasoep
Zoete Aardappel-Pindasoep
Ingrediënten voor 4 personen:
- 3 middelgrote zoete aardappelen (ongeveer 600 g), geschild en in blokjes
- 1 middelgrote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 stukje gember (2 cm), geraspt
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 750 ml groentebouillon
- 2 eetlepels pindakaas (bij voorkeur natuurlijke pindakaas zonder suiker)
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1/2 theelepel chilivlokken (of naar smaak)
- 1 eetlepel olijfolie of kokosolie
- Zout en peper naar smaak
- Garnering:
- Fijngehakte pinda’s
- Verse koriander
- Een schijfje limoen
Bereiding:
- Aromatische basis maken:
- Verhit de olie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
- Fruit de ui, knoflook en gember tot ze zacht en geurig zijn (ongeveer 3 minuten).
- Specerijen toevoegen:
- Voeg het kerriepoeder en de chilivlokken toe en bak deze 1 minuut mee om de smaken vrij te laten komen.
- Zoete aardappelen en bouillon toevoegen:
- Voeg de blokjes zoete aardappel en de groentebouillon toe.
- Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken, totdat de aardappelen zacht zijn.
- Pindakaas en kokosmelk toevoegen:
- Voeg de pindakaas en de kokosmelk toe aan de soep.
- Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
- Op smaak brengen:
- Proef en breng op smaak met zout, peper en eventueel extra chilivlokken voor meer pit.
- Serveren:
- Schep de soep in kommen en garneer met fijngehakte pinda’s, verse koriander en een schijfje limoen.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email