Zoete Aardappelrondjes met Avocadomousse

Zoete Aardappelrondjes met Avocadomousse

Zoete Aardappelrondjes met Avocadomousse

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 grote zoete aardappelen, geschild en in plakjes van 1 cm gesneden
  • 2 rijpe avocado’s
  • Sap van 1 limoen
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak
  • Chilivlokken (optioneel, voor garnering)
  • Olijfolie
  • Verse koriander of peterselie, gehakt (voor garnering)

Bereidingswijze:

  1. Voorbereiden van de zoete aardappelrondjes:
    • Verwarm de oven voor op 200°C.
    • Leg de plakjes zoete aardappel op een met bakpapier beklede bakplaat.
    • Bestrijk de plakjes licht met olijfolie en bestrooi met een beetje zout en peper.
    • Bak de rondjes in de oven gedurende 20-25 minuten, tot ze gaar en licht goudbruin zijn. Draai ze halverwege om voor een gelijkmatige garing.
  2. Avocadomousse bereiden:
    • Schep het vruchtvlees van de avocado’s in een kom en voeg het limoensap, knoflook, zout en peper toe.
    • Pureer met een vork of staafmixer tot een gladde mousse.
    • Zet de mousse in de koelkast tot gebruik.
  3. Samenstellen:
    • Haal de zoete aardappelrondjes uit de oven en laat ze iets afkoelen.
    • Lepel of spuit een royale hoeveelheid avocadomousse op elk rondje.
    • Garneer met chilivlokken en gehakte koriander of peterselie.
  4. Serveren:
    • Serveer de zoete aardappelrondjes op een mooie schaal als een heerlijk en kleurrijk vegetarisch voorgerecht.


Facebook

Threads

WhatsApp

Email