Zoete Aardappelsoep met Kaneel
Zoete Aardappelsoep met Kaneel
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 500 g zoete aardappelen, geschild en in blokjes
- 1 middelgrote wortel, in stukjes gesneden
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 750 ml groentebouillon
- 200 ml kokosmelk
- 1 theelepel kaneel
- 1/4 theelepel nootmuskaat
- Sap van 1 sinaasappel
- 1 eetlepel olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Garnering:
- Geroosterde pompoenpitten
- Verse koriander of peterselie
- Een scheutje kokosmelk
Bereiding:
- Aromatische basis maken:
- Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
- Fruit de ui, knoflook en wortel tot ze zacht zijn (ongeveer 5 minuten).
- Zoete aardappelen en specerijen toevoegen:
- Voeg de zoete aardappelblokjes toe en bak 2 minuten mee.
- Strooi de kaneel en nootmuskaat over de groenten en roer goed door.
- Bouillon toevoegen:
- Giet de groentebouillon in de pan en breng aan de kook.
- Zet het vuur laag en laat de soep 20 minuten zachtjes koken, tot de zoete aardappelen zacht zijn.
- Pureren en afwerken:
- Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
- Roer de kokosmelk en het sinaasappelsap door de soep.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveren:
- Schep de soep in kommen en garneer met geroosterde pompoenpitten, verse koriander en een scheutje kokosmelk.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email