Zombie
Zombie
Ingrediënten voor 1 cocktail:
- 30 ml witte rum
- 30 ml donkere rum
- 15 ml overproof rum (optioneel, voor extra kick)
- 30 ml vers limoensap
- 20 ml sinaasappelsap
- 15 ml passievruchtsiroop
- 10 ml grenadine
- Crushed ijs
- Ananasstukje, munt en een maraschino-kers (ter garnering)
Bereiding
- Mix de ingrediënten:
- Voeg de witte rum, donkere rum, overproof rum, limoensap, sinaasappelsap, passievruchtsiroop en grenadine toe aan een cocktailshaker.
- Vul de shaker met ijsblokjes en schud krachtig gedurende 10-15 seconden.
- Glas vullen:
- Vul een groot glas (bijvoorbeeld een hurricane-glas of tiki-glas) met crushed ijs.
- Uitschenken:
- Zeef de cocktail uit de shaker in het glas over het crushed ijs.
- Garneren:
- Garneer de Zombie met een schijfje ananas, een takje munt en een maraschino-kers op een cocktailprikker.
- Optionele flair:
- Voeg voorzichtig een kleine float van overproof rum bovenop voor een extra kick en tropische flair.