Zuurkoolsoep met worst en aardappel
Zuurkoolsoep met worst en aardappel
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 400 g zuurkool (uitgelekt en eventueel grof gehakt)
- 2 grote aardappelen (geschild en in blokjes)
- 200 g rookworst (in plakjes gesneden)
- 1 grote ui (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
- 1 liter kippen- of groentebouillon
- 1 laurierblad
- 1 theelepel karwijzaad (optioneel, voor extra smaak)
- 100 ml room of zure room
- 2 eetlepels olie of boter
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie (voor garnering)
Bereiding:
- Ui en knoflook fruiten
- Verhit de olie of boter in een grote soeppan op middelhoog vuur.
- Fruit de ui 3-4 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
- Voeg de aardappel toe
- Doe de blokjes aardappel erbij en bak ze kort mee.
- Zuurkool en specerijen
- Voeg de zuurkool, laurierblad en eventueel het karwijzaad toe. Roer alles goed door elkaar.
- Bouillon toevoegen
- Giet de bouillon in de pan en breng het geheel aan de kook.
- Laat de soep 20-25 minuten zachtjes pruttelen tot de aardappelen gaar zijn.
- Rookworst toevoegen
- Voeg de plakjes rookworst toe aan de soep en verwarm nog 5 minuten mee.
- Soep romig maken
- Roer de room of zure room door de soep en breng op smaak met zout en peper.
- Serveren
- Schep de soep in kommen, garneer met verse peterselie en serveer met knapperig brood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email