Zuurkoolstamppot met Spekjes
Zuurkoolstamppot met Spekjes
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 1 kg kruimige aardappelen, geschild en in gelijke stukken gesneden
- 500 g zuurkool
- 200 g spekblokjes
- 50 g boter
- 100 ml melk
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: 1 rookworst (voor erbij)
Bereidingswijze
- Aardappelen koken
- Breng een grote pan water met een snufje zout aan de kook. Voeg de aardappelen toe en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.
- Zuurkool koken
- Doe de zuurkool in een andere pan en voeg een beetje water toe. Kook de zuurkool 10-15 minuten op laag vuur, tot deze zacht is.
- Spekjes bakken
- Verhit een koekenpan en bak de spekblokjes op middelhoog vuur tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.
- Aardappelen stampen
- Giet de aardappelen af en voeg de boter en melk toe. Stamp tot een romige puree. Breng op smaak met zout en peper.
- Stamppot maken
- Meng de gekookte zuurkool en de helft van de spekjes door de aardappelpuree. Roer goed door.
- Serveren
- Serveer de stamppot op borden, garneer met de resterende spekjes en leg eventueel een plakje rookworst erbij.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email