Zwarte Knoflook-Linzenstoof met Geroosterde Pastinaak
Zwarte Knoflook-Linzenstoof met Geroosterde Pastinaak
Ingrediënten voor 4 personen:
- 200 g groene linzen, gekookt
- 4 teentjes zwarte knoflook, fijngehakt
- 2 middelgrote pastinaken, geschild en in stukjes
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 1 ui, fijngesneden
- 1 el tomatenpuree
- 500 ml groentebouillon
- 1 tl komijnpoeder
- 2 el olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng de pastinaak met 1 el olijfolie, zout en peper. Rooster 20-25 minuten tot goudbruin.
- Verhit 1 el olijfolie in een pan en fruit de ui tot zacht. Voeg de zwarte knoflook en tomatenpuree toe en bak kort mee.
- Voeg de tomatenblokjes, linzen, bouillon en komijnpoeder toe. Laat 15-20 minuten zachtjes koken.
- Serveer de linzenstoof met de geroosterde pastinaak erbovenop.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email