Rendierbiefstuk met Bosbessensaus

Rendierbiefstuk met Bosbessensaus

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Voor de rendierbiefstuk:
    • 4 rendierbiefstukken (ca. 200 g per stuk)
    • 2 el olijfolie
    • 1 el boter
    • Zout en versgemalen peper
  • Voor de bosbessensaus:
    • 150 g bosbessen (lingonberries, vers of diepgevroren)
    • 50 ml rode wijn
    • 50 ml wildfond
    • 1 el honing
    • 1 sjalot, fijngehakt
    • 1 tl balsamicoazijn
    • 1 el boter (om de saus te binden)
    • Zout en peper naar smaak
  • Bijgerechten:
    • 800 g aardappelpuree
    • 400 g geroosterde wintergroenten (bijv. wortelen, pastinaak en spruitjes)

Bereidingswijze:

  1. Voorbereiding:
    • Laat de rendierbiefstukken 30 minuten op kamertemperatuur komen.
    • Dep ze droog en wrijf in met zout en peper.
  2. Rendierbiefstuk bakken:
    • Verhit olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
    • Bak de biefstukken 3-4 minuten per kant voor een rosé binnenkant.
    • Haal ze uit de pan, wikkel in aluminiumfolie en laat rusten.
  3. Bosbessensaus maken:
    • Gebruik dezelfde pan en fruit de sjalot in het achtergebleven vet tot glazig.
    • Voeg de rode wijn en balsamicoazijn toe en laat inkoken tot de helft.
    • Roer de bosbessen, honing en wildfond erdoor en laat zachtjes pruttelen tot de saus licht is ingedikt.
    • Monteer de saus met een klontje boter en breng op smaak met zout en peper.
  4. Bijgerechten klaarmaken:
    • Bereid de aardappelpuree volgens je favoriete recept.
    • Rooster de groenten in de oven met olijfolie, zout en peper op 200°C gedurende 25-30 minuten.
  5. Serveren:
    • Snijd de rendierbiefstuk in dunne plakjes en leg ze op een bord.
    • Lepel de bosbessensaus over het vlees.
    • Serveer met een portie aardappelpuree en geroosterde groenten.
    • Garneer met verse kruiden en enkele bosbessen voor een verfijnde presentatie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print