Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Reerug met Kastanjepuree en Rode Wijnjus
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de reerugfilets:
4 reerugfilets (ca. 180 g per stuk)
2 el olijfolie
1 el boter
Zout en versgemalen peper
Voor de kastanjepuree:
400 g gekookte kastanjes (vers of vacuümverpakt)
200 ml melk
2 el boter
Zout en nootmuskaat naar smaak
Voor de rode wijnjus:
1 sjalot, fijngehakt
250 ml rode wijn
200 ml wildfond
1 el honing
1 takje tijm
1 el boter (om de saus te binden)
Zout en peper naar smaak
Bijgerechten:
400 g geroosterde wortelen, pastinaak en spruitjes
Bereidingswijze:
Voorbereiding:
Haal de reerugfilets 30 minuten voor bereiding uit de koelkast.
Dep ze droog en wrijf in met zout en peper.
Reerugfilets bakken:
Verhit olijfolie en boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
Bak de filets 2-3 minuten per kant voor een rosé binnenkant.
Haal uit de pan, wikkel in aluminiumfolie en laat rusten.
Kastanjepuree maken:
Verwarm de melk in een pan en voeg de kastanjes toe.
Laat 10 minuten zachtjes sudderen.
Pureer de kastanjes met melk en boter tot een gladde puree.
Breng op smaak met zout en een snufje nootmuskaat.
Rode wijnjus maken:
Gebruik dezelfde pan als voor de reerugfilets en fruit de sjalot tot glazig.
Voeg de rode wijn en tijm toe en laat inkoken tot ongeveer de helft.
Roer de wildfond en honing erdoor en laat nogmaals reduceren.
Monteer de jus met boter en breng op smaak met zout en peper.
Bijgerechten klaarmaken:
Rooster de groenten in de oven met olijfolie, zout en peper gedurende 25 minuten op 200°C.
Serveren:
Snijd de reerugfilets in plakjes en leg ze op warme borden.
Schep de kastanjepuree en geroosterde groenten erbij.
Lepel de rode wijnjus over het vlees.
Garneer met verse tijm voor een elegante presentatie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email